Sunday, August 15, 2010

Eryna Demam

Hari ni letih sungguh dibuatnye. Bangun tidur aje aku raba2 dahi Eryna panas semacam. Demam plak budak ni. Tak tahu plak sbb ape. Mcm biase, aku pun start rutin harian aku. Mandikan Farhana.bagi makan. Baba Dee plak mandikn Eryna. Penat aku masak nasi goreng, Eryna jamah sikit aje. Milo yg aku buat sket pun tak minum. Hangin plak rasanye.
Yang aku frust, aku laki bini tak bgn sahur. Mlm tadi xleh tidur sgt. Alarm pukul 4.30 n 4.45 xdengar langsung. Cinabeng sungguh. Alarm Baba Dee pukul 6.45 yg aku dgr..Memang letih bangat aku hari ni. pukul 6pm aku dah xleh berdiri. Seram sejuk tapi berpeluh2. Nasib baik ade nasik goreng ngan mee goreng yg aku buat utk Eryna ada lagi. Bantai benda alah tu lah buat berbuka. Kering giler aku rasa. Macam daun kering tepi jalan yg staf MPPP kutp aje. Dah lah beby breastfeed lagi. Susu pun cam tak cukup coz aku xdpt bantai air cover stok satu hari.

Ptg masak mee goreng. Guna mee kering cap Tesco. Nak guna mee basah malas nak turun beli kat kedai bawa umah. Energy level pun dah tahap merah. Makan lah jugak walaupun sikit. Ubat demam aku masukkan dlm susu. After minum susu mula ting tong nak tidor budak ni. Mlm td bagi makan aiskrim mangkuk. Itu yg dia request. Lepas tu leh gelak2 main bola. Sihat sket kot. Tapi sampai skarang dik panas lgi. Susah hati aku dibuatnye. Anak demam, mak merana. Baba Dee plak leh main badminton lak mlm ni. Nama pun lelaki. Camtu lah...

2 comments:

K-Addicts said...

bagi je laki ko tido luar madu.hampeh, anak sakit, bini bersengkang mata buleh pulak berjinggoan main badminton. ko tutup je kilang!

mem fiza said...

laki aku jaga stamina nak maintain masa depan.dah memang jadual dia camtu, aku nak kata apa. sabar ajelah

Sunday, August 15, 2010

Eryna Demam

Hari ni letih sungguh dibuatnye. Bangun tidur aje aku raba2 dahi Eryna panas semacam. Demam plak budak ni. Tak tahu plak sbb ape. Mcm biase, aku pun start rutin harian aku. Mandikan Farhana.bagi makan. Baba Dee plak mandikn Eryna. Penat aku masak nasi goreng, Eryna jamah sikit aje. Milo yg aku buat sket pun tak minum. Hangin plak rasanye.
Yang aku frust, aku laki bini tak bgn sahur. Mlm tadi xleh tidur sgt. Alarm pukul 4.30 n 4.45 xdengar langsung. Cinabeng sungguh. Alarm Baba Dee pukul 6.45 yg aku dgr..Memang letih bangat aku hari ni. pukul 6pm aku dah xleh berdiri. Seram sejuk tapi berpeluh2. Nasib baik ade nasik goreng ngan mee goreng yg aku buat utk Eryna ada lagi. Bantai benda alah tu lah buat berbuka. Kering giler aku rasa. Macam daun kering tepi jalan yg staf MPPP kutp aje. Dah lah beby breastfeed lagi. Susu pun cam tak cukup coz aku xdpt bantai air cover stok satu hari.

Ptg masak mee goreng. Guna mee kering cap Tesco. Nak guna mee basah malas nak turun beli kat kedai bawa umah. Energy level pun dah tahap merah. Makan lah jugak walaupun sikit. Ubat demam aku masukkan dlm susu. After minum susu mula ting tong nak tidor budak ni. Mlm td bagi makan aiskrim mangkuk. Itu yg dia request. Lepas tu leh gelak2 main bola. Sihat sket kot. Tapi sampai skarang dik panas lgi. Susah hati aku dibuatnye. Anak demam, mak merana. Baba Dee plak leh main badminton lak mlm ni. Nama pun lelaki. Camtu lah...

2 comments:

K-Addicts said...

bagi je laki ko tido luar madu.hampeh, anak sakit, bini bersengkang mata buleh pulak berjinggoan main badminton. ko tutup je kilang!

mem fiza said...

laki aku jaga stamina nak maintain masa depan.dah memang jadual dia camtu, aku nak kata apa. sabar ajelah

My Album