Saturday, August 14, 2010

Berpindah ke rumah baru

Huh..lama tak memblog...kat umah baru ni xde wifi free. Terpaksalah Baba Dee register broadband. Kalau tak leh berjimat. Dah masuk 2 minggu kat sini. Kira okeylah. Cuma view balkoni xberapa cantik. Nampak bumbung karat umah ala kadar kat Jelutong ni. Blom lagi ngan happening gerai yg menyediakan makanan bersahur. Baru nak masuk puasa ke 4 dah pasang lagu raya..Meon sungguh.
Jenuh gak mendekoret rumah sendiri. Banyak gak belanja yg Baba Dee keluarkan. Aku wat ape..Pakar kritik. Susah ade beby kecik nak wat kerja. Jauh sikit dah merengek. Tak ngam lagi ngan environment baru kot. Eryna plak ngan peel nyer. Hebat buat rumah bersepah. Jenuh aku jadi makcik cleaner. Takleh langsung rumah kemas sikit. Tak boleh tgk aku bahagia bersantai kat hall. Maybe suka tgk aku pok pek kot. Besar nanti mungkin bercita2 jadi cam aku.
Nanti sambung cite. Baba Dee pun xbalik lagi main badminton. Hujan palk malam ni..Syok peluk Farhana kalau sejuk..Cam peluk bebear..Okey, kang 4.30am nak bangun siapkn sahur. Kot terlajak tak bangun jenuh nak survive jaga puteri berdua tu. Farhana dah pandai merangkak.Adalah 2 3 step. Pastu stop. Leh kurus kering aku bln puasa ni. Main kejar ngan anak2. lom ngan bapak anak lagi.Oppssss, terlebih sudah

5 comments:

K-Addicts said...

madu, pindah kat mana pulak ko? apasal, kena hambat dengan ah long jugak ke?

mem fiza said...

aku pindah mutiara heights kat jelutong..rumah abe aku beli..tingkat 3..azren tingkat 5.anak dia kawan anak aku skarang.mem dia b4 raya nak beranak.

K-Addicts said...

ye ke?hooo, rajin betul azren buat anak.wah,wah...kencang la bisnes abe ko ek.baru berapa tahun dah beli umah.dahsyat wo.

mem fiza said...

rezeki anak kot.

mem fiza said...
This comment has been removed by the author.

Saturday, August 14, 2010

Berpindah ke rumah baru

Huh..lama tak memblog...kat umah baru ni xde wifi free. Terpaksalah Baba Dee register broadband. Kalau tak leh berjimat. Dah masuk 2 minggu kat sini. Kira okeylah. Cuma view balkoni xberapa cantik. Nampak bumbung karat umah ala kadar kat Jelutong ni. Blom lagi ngan happening gerai yg menyediakan makanan bersahur. Baru nak masuk puasa ke 4 dah pasang lagu raya..Meon sungguh.
Jenuh gak mendekoret rumah sendiri. Banyak gak belanja yg Baba Dee keluarkan. Aku wat ape..Pakar kritik. Susah ade beby kecik nak wat kerja. Jauh sikit dah merengek. Tak ngam lagi ngan environment baru kot. Eryna plak ngan peel nyer. Hebat buat rumah bersepah. Jenuh aku jadi makcik cleaner. Takleh langsung rumah kemas sikit. Tak boleh tgk aku bahagia bersantai kat hall. Maybe suka tgk aku pok pek kot. Besar nanti mungkin bercita2 jadi cam aku.
Nanti sambung cite. Baba Dee pun xbalik lagi main badminton. Hujan palk malam ni..Syok peluk Farhana kalau sejuk..Cam peluk bebear..Okey, kang 4.30am nak bangun siapkn sahur. Kot terlajak tak bangun jenuh nak survive jaga puteri berdua tu. Farhana dah pandai merangkak.Adalah 2 3 step. Pastu stop. Leh kurus kering aku bln puasa ni. Main kejar ngan anak2. lom ngan bapak anak lagi.Oppssss, terlebih sudah

5 comments:

K-Addicts said...

madu, pindah kat mana pulak ko? apasal, kena hambat dengan ah long jugak ke?

mem fiza said...

aku pindah mutiara heights kat jelutong..rumah abe aku beli..tingkat 3..azren tingkat 5.anak dia kawan anak aku skarang.mem dia b4 raya nak beranak.

K-Addicts said...

ye ke?hooo, rajin betul azren buat anak.wah,wah...kencang la bisnes abe ko ek.baru berapa tahun dah beli umah.dahsyat wo.

mem fiza said...

rezeki anak kot.

mem fiza said...
This comment has been removed by the author.

My Album