Tuesday, March 16, 2010

Beijing, Dimana Suamiku...

This week, aku menghabiskan masa cuti sekolah kat kampung. Ape lg, kat Tk Intan lah. Suami ku yang tersayang pi Beijing. Rombongan orang2 kaya Hai-O Marketing. Adalah dalam 5 hari kat sana. Dah lah phone tak buat rooming. Nak call pun tak leh. Merana jiwa aku. Kacau gak dibuanyer. Tapi kalau seminit cas RM5, kompom nak call pun tak lalu. Sabar ajelah. Tunggu jumaat ni baru menjejakkan kaki kat Malaysia, bumi bertuah. Pos kami bertiga balik kampung. Susah hati pulak tinggalkan anak bini kat Penang. Kang jadi ape2, takde orang tua nak mintak tolong.
Before balik kg, aku menghabiskn masa ujung minggu memenuhi keinginan adik ipar tersayang yg teringin mencekik kek batik. Preparekan bahan dan radas, dialah yg memasaknye. Aku jadi mandur, mcm kat tapak binaan tuuuu
Inilah hasil kreativiti aku n Wana

Selain tu, ade gak try buat kek coklat. Walaupun rase tak maveles, yg penting presentation mengancam...

                                                          
Lawa tak???

Selain tu adik aku yg skarang ni stay kat Alor Setar datang umah aku. Saje menghabiskan mase terluangnyer, membuang mase kat anak aku. Maybe rindu kat anak buah. Mase aku bersalin Farhana, die gak meneman mlm pertama kat wad. Bertuah aku dapat adik macam ni. Sebelum dia datang, aku order seketui tudung buat Eryna. Dah mula nak bergaya. Tonggang tonggek tiru aku n Baba Dee semayang.

Angkat takbir

Gadis ayu

2 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

madu...wah buat kek coklat hias stroberi siot...terkenang time aku singgah cameron beli bunga ngan stoberi kat ko masa aku squatting hostel ko atas bukit tuh..

weh, nama lagi madu. set kerusi meja makan pun sama. adil sungguh laki mu itu.

mem fiza said...

saje aje tangan aku rajin nak test power buat kek. Aku baru beli mixer kat Tk Intan.leh wat cupcake pulak
kerusi meja mkn umah aku sama dgn umah mu ke?

Tuesday, March 16, 2010

Beijing, Dimana Suamiku...

This week, aku menghabiskan masa cuti sekolah kat kampung. Ape lg, kat Tk Intan lah. Suami ku yang tersayang pi Beijing. Rombongan orang2 kaya Hai-O Marketing. Adalah dalam 5 hari kat sana. Dah lah phone tak buat rooming. Nak call pun tak leh. Merana jiwa aku. Kacau gak dibuanyer. Tapi kalau seminit cas RM5, kompom nak call pun tak lalu. Sabar ajelah. Tunggu jumaat ni baru menjejakkan kaki kat Malaysia, bumi bertuah. Pos kami bertiga balik kampung. Susah hati pulak tinggalkan anak bini kat Penang. Kang jadi ape2, takde orang tua nak mintak tolong.
Before balik kg, aku menghabiskn masa ujung minggu memenuhi keinginan adik ipar tersayang yg teringin mencekik kek batik. Preparekan bahan dan radas, dialah yg memasaknye. Aku jadi mandur, mcm kat tapak binaan tuuuu
Inilah hasil kreativiti aku n Wana

Selain tu, ade gak try buat kek coklat. Walaupun rase tak maveles, yg penting presentation mengancam...

                                                          
Lawa tak???

Selain tu adik aku yg skarang ni stay kat Alor Setar datang umah aku. Saje menghabiskan mase terluangnyer, membuang mase kat anak aku. Maybe rindu kat anak buah. Mase aku bersalin Farhana, die gak meneman mlm pertama kat wad. Bertuah aku dapat adik macam ni. Sebelum dia datang, aku order seketui tudung buat Eryna. Dah mula nak bergaya. Tonggang tonggek tiru aku n Baba Dee semayang.

Angkat takbir

Gadis ayu

2 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

madu...wah buat kek coklat hias stroberi siot...terkenang time aku singgah cameron beli bunga ngan stoberi kat ko masa aku squatting hostel ko atas bukit tuh..

weh, nama lagi madu. set kerusi meja makan pun sama. adil sungguh laki mu itu.

mem fiza said...

saje aje tangan aku rajin nak test power buat kek. Aku baru beli mixer kat Tk Intan.leh wat cupcake pulak
kerusi meja mkn umah aku sama dgn umah mu ke?

My Album