Sunday, October 4, 2009

Baba Dee, Eryna, Unborn Baby, Garden & Johnny

Satu masa dulu (taklah lama sgt) aku ni pernah bekerja. Since perut aku nie makin membesar, alah aku menjadi2. Masuk ospital dah jadi habit. Tapi taklah sekerap sewaktu baby Eryna duk lam perut aku.. Cuma kali nih abis aje musim muntah (mase tu dah 5 bln aku pregnant), masuk musim problem Hb low dalam darah aku..Sampai below then 10 since Julai until September...Jadi 'candle queen' aku dibuatnye.Takleh kena panas, mula rasa nak 'blackout'..This month buat checkup dah naik jadi 10.7. Ade improvementlah..
Buat masa nih, pinggang aku senantiasa buat hal..Mungkin ada yang kata normal to pregnant lady..But baru nak bongkok sket rasa nak tercabut pinggang, normal ke tu!! Gaya jalan pun mcm org sarat 9 bln..Memang dugaan..Kalau pi urut pun still mcm tu..Kena tanggung sampai beranak nanti. Disebabkan hal mcm nie, Baba Dee kata stop kerja..Aku pun menurut perintah..Memang aku sendiri pon tak berapa kuat nak berjalan. Lemah lutut mengalahkan warga emas.

Skarang nie my unborn baby dah 29 weeks..Consider 7 bln lebih sket lah. Pengalaman pertama aku dulu cukup 37 weeks, Eryna tak sabar nak melihat dunia..Kira ajelah berapa lama lagi Eryna nak dapat adik..Aku tak prepare ape2 lagi..Wat2 relaks aje..Maybe pampers dan bbrp brg aje nak beli..Yg lain kongsi ngan kakak dia..nak wat camne, beza sethn lebih aje ngan kakak dia.Famili planning yg bagus.Kalau bahasa org2 tua 'susun paku'..Kalau korang xpaham, tanyalah mak korang. Ape yg penting zaman ekonomi tg merosot nih, kena pandai berjimat cermat....Jgn nak mengabiskn duit laki aje...
Detik2 bahagia skarang nih aku lalui dengan 2 individu yg sebijik mcm gambar kat atas ni..Hubby kesayanganku dah cahaya cinta hasil perbuatan mama Fiza baba Dee..Lepas ni tambah lagi sorg. Fizikal n mental kena kuat..Bukan mudah nak jadi mummy. From pregnant until anak dah besar. So, jgn lah derhaka terhadap mummy korg. Nerakalah jwbnya. Dengan babah pun kena hormat jugak..Dia yg mencari rezeki utk menampung keluarga..Bukan mudah nak cari duit.Tiap2 hari kena pi kerja..Kalau mcm cite Laksamana Do Re Mi, main tiup2 leh berlonggok duit senanglah..Goyang kaki mengalahkn menari twist.Pastu tarik duit dari dlm lemari ajak laki pi Tesco Extra..Sonang baitu.




Ni plak gambar garden aku kat luar umah..Lawo tak orkid aku..Don't play2..tu pinjam dari mak aku..Nanti balik Tk Intan mase pantang nak return balik..Bukan ape, certain orkid takleh panas sgt..Maklumlah cuaca Penang yg mcm kat oversea ni akan menyebabkn jangkahayatnya semakin pendek..Sebelum arwah, baik antar ospital dulu.
Pasal Johnny plak..Sape Johnny lam hidup aku..Lawo gak rupenyer..Berkilat dan anggun. Mampu menarik perhatian, terutamanya perempuan..Asalnya Johnny byk kawan..Tapi sejak aku tak mampu nak wat kerja berat, environment Johnny n the geng kenalah org lain uruskn..Sekali pakat sekor2 buat aksi kuak lentang..Bila dah tinggal Johnny aje, aku tukarkan dia rumah yg kecik sket..Memudahkn aku format environment dia disamping menjimatkn letrik..Pasal ape jimat letrik, sebab tak payah nak on pump n lampu..Bubuh aje poke benda ok seketui then parking kat luar rumah atas rak kasut..Dapat vitamin direct dari matahari. Bagus utk kesihatan..Nak tau ape benda alah tu...Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa


Okeylah...sambung story diwaktu lain..Dah 2 pagi..Tak bagus utk kesihatan ibu mengandung..See yaaaa

3 comments:

Anonymous said...

hi johnny...ingat kami lg x???
hehe

mem fiza said...

siapa ye...sejak pregnant ni cepat sangat lupa

Segenit Puteri Bunian said...

madu...nape pintu ko macam pintu umah kongsi indon? sangkut kain la bagai.. macam setinggan!ahahah..

madu, ko benihkan sket orked kat aku. lama dah tak menanam together-gether ngan ko..last time kat umah uncle sg dua tuh..

Sunday, October 4, 2009

Baba Dee, Eryna, Unborn Baby, Garden & Johnny

Satu masa dulu (taklah lama sgt) aku ni pernah bekerja. Since perut aku nie makin membesar, alah aku menjadi2. Masuk ospital dah jadi habit. Tapi taklah sekerap sewaktu baby Eryna duk lam perut aku.. Cuma kali nih abis aje musim muntah (mase tu dah 5 bln aku pregnant), masuk musim problem Hb low dalam darah aku..Sampai below then 10 since Julai until September...Jadi 'candle queen' aku dibuatnye.Takleh kena panas, mula rasa nak 'blackout'..This month buat checkup dah naik jadi 10.7. Ade improvementlah..
Buat masa nih, pinggang aku senantiasa buat hal..Mungkin ada yang kata normal to pregnant lady..But baru nak bongkok sket rasa nak tercabut pinggang, normal ke tu!! Gaya jalan pun mcm org sarat 9 bln..Memang dugaan..Kalau pi urut pun still mcm tu..Kena tanggung sampai beranak nanti. Disebabkan hal mcm nie, Baba Dee kata stop kerja..Aku pun menurut perintah..Memang aku sendiri pon tak berapa kuat nak berjalan. Lemah lutut mengalahkan warga emas.

Skarang nie my unborn baby dah 29 weeks..Consider 7 bln lebih sket lah. Pengalaman pertama aku dulu cukup 37 weeks, Eryna tak sabar nak melihat dunia..Kira ajelah berapa lama lagi Eryna nak dapat adik..Aku tak prepare ape2 lagi..Wat2 relaks aje..Maybe pampers dan bbrp brg aje nak beli..Yg lain kongsi ngan kakak dia..nak wat camne, beza sethn lebih aje ngan kakak dia.Famili planning yg bagus.Kalau bahasa org2 tua 'susun paku'..Kalau korang xpaham, tanyalah mak korang. Ape yg penting zaman ekonomi tg merosot nih, kena pandai berjimat cermat....Jgn nak mengabiskn duit laki aje...
Detik2 bahagia skarang nih aku lalui dengan 2 individu yg sebijik mcm gambar kat atas ni..Hubby kesayanganku dah cahaya cinta hasil perbuatan mama Fiza baba Dee..Lepas ni tambah lagi sorg. Fizikal n mental kena kuat..Bukan mudah nak jadi mummy. From pregnant until anak dah besar. So, jgn lah derhaka terhadap mummy korg. Nerakalah jwbnya. Dengan babah pun kena hormat jugak..Dia yg mencari rezeki utk menampung keluarga..Bukan mudah nak cari duit.Tiap2 hari kena pi kerja..Kalau mcm cite Laksamana Do Re Mi, main tiup2 leh berlonggok duit senanglah..Goyang kaki mengalahkn menari twist.Pastu tarik duit dari dlm lemari ajak laki pi Tesco Extra..Sonang baitu.




Ni plak gambar garden aku kat luar umah..Lawo tak orkid aku..Don't play2..tu pinjam dari mak aku..Nanti balik Tk Intan mase pantang nak return balik..Bukan ape, certain orkid takleh panas sgt..Maklumlah cuaca Penang yg mcm kat oversea ni akan menyebabkn jangkahayatnya semakin pendek..Sebelum arwah, baik antar ospital dulu.
Pasal Johnny plak..Sape Johnny lam hidup aku..Lawo gak rupenyer..Berkilat dan anggun. Mampu menarik perhatian, terutamanya perempuan..Asalnya Johnny byk kawan..Tapi sejak aku tak mampu nak wat kerja berat, environment Johnny n the geng kenalah org lain uruskn..Sekali pakat sekor2 buat aksi kuak lentang..Bila dah tinggal Johnny aje, aku tukarkan dia rumah yg kecik sket..Memudahkn aku format environment dia disamping menjimatkn letrik..Pasal ape jimat letrik, sebab tak payah nak on pump n lampu..Bubuh aje poke benda ok seketui then parking kat luar rumah atas rak kasut..Dapat vitamin direct dari matahari. Bagus utk kesihatan..Nak tau ape benda alah tu...Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa


Okeylah...sambung story diwaktu lain..Dah 2 pagi..Tak bagus utk kesihatan ibu mengandung..See yaaaa

3 comments:

Anonymous said...

hi johnny...ingat kami lg x???
hehe

mem fiza said...

siapa ye...sejak pregnant ni cepat sangat lupa

Segenit Puteri Bunian said...

madu...nape pintu ko macam pintu umah kongsi indon? sangkut kain la bagai.. macam setinggan!ahahah..

madu, ko benihkan sket orked kat aku. lama dah tak menanam together-gether ngan ko..last time kat umah uncle sg dua tuh..

My Album